Verdiepende Reis Azoren

Ontdek je natuur in de weelderige natuur van de Azoren!

Van 3 tot 12 juli 2024 organiseer ik opnieuw een verdiepende reis op de Azoren.

Tijdens deze reis neem ik je graag mee om samen de indringende en overvloedige natuurlijke weelde van de Azoren eilanden te ontdekken, met de uitnodiging om ook de pracht en kracht van je eigen natuur te (her)ontdekken.

Groepsreis Azoren met Vedic Art Workshop

De Azoren zijn een en al pure overvloedige natuur waar alle elementen intens aanwezig zijn:

– De aarde, vanzelfsprekend, met de verschillende eilanden gelegen op het grensvlak tussen de Euraziatische, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse tektonische platen.
– Het vuur, met de vulkaanenergie want de Azoren zijn allemaal vulkanische eilanden .
– De lucht, die het ene moment veel wind en mist en het volgende moment een heldere lucht en zicht oplevert.
– Het water, want de eilanden liggen te midden van de Atlantische oceaan en worden omringd door al het leven in het water (je kunt er zelfs dolfijnen en walvissen spotten!).

Kortom, de eilanden hebben een prachtige en veelzijdige natuur waar je watervallen, vulkanen, geisers, eindeloze lanen met hortensia’s en andere prachtige bloemen kan terugvinden. Er zijn talloze wandelmogelijkheden en heel wat bijzondere plekken te ontdekken. De Azoren zijn een ware droombestemming voor wie houdt van genieten, rust en vooral natuur.

Ik wil je tijdens deze reis ook graag uitnodigen om op een verdiepende reis naar je eigen natuur te gaan.

We voelen ons vaak verwijderd van zowel de natuur rondom ons maar ook in ons. Over de jaren heen zijn er veelal gedachten, patronen, oordelen en overtuigingen ontstaan waardoor we misschien het gevoel hebben niet meer volledig in verbinding te staan met wie we werkelijk zijn en wat we diep vanbinnen verlangen. Maar we zijn echt veel meer dan wat we denken en we kunnen alleen maar worden wie we altijd al in onze eigen pure natuur zijn!

Maar wat is dan nu, onze eigen echte natuur?

We gaan dit bevragen, ontdekken en delen via meditatie, reflectie, creatieve uitnodigingen (schrijven, tekenen, schilderen,…), en de unieke astrologische verhouding van de vier elementen in je geboortekaart, afgestemd op ons eigen gevoel, ingevingen en noden in dat moment.

We begeleiden en bevrijden wat zich wil tonen en ontvouwen, wat er altijd in ons aanwezig is maar wat we misschien niet meer zo goed over onszelf weten en/of herinneren. We laten de puzzel op een natuurlijke en spontane manier samenvallen.

En waar beter om onze eigen natuur te (her)ontdekken dan ten midden van de natuur op de Azoren!

Ik verwelkom en nodig jullie van harte uit op deze innerlijke en uiterlijke reis!

Ik organiseer deze reis niet als een professionele reisorganisatie maar als een uitnodiging om op reis te gaan met gelijkgestemden waarbij ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en een eigen reisverzekering aansluit.

Overzicht van de reis

Waar & wanneer:

Van woensdag 3 juli tot vrijdag 12 juli 2024.

Aankomst en vertrek is in Horta (Faial). We verblijven in een landhuis op het eiland Faial en we gaan ook op ontdekking op het eiland Pico.

Dagindeling:

Elke dag bestaat uit zowel een uitnodiging om op ontdekking te gaan in onze eigen natuur als een uitstap om de weelderige natuur van de eilanden te ontdekken. Binnen deze dagindeling zien we wat er zich aandient en op een natuurlijke manier ontstaat:

 • Ontbijt: tussen 8.30 en 9:30
 • Vedic Art Workshop en begeleiding: van 09.30 tot 12.00 met meditaties en uitnodigingen voor zelfreflectie en creatieve opdrachten (schrijven, schilderen, tekenen)
 • Lunch; tussen 12:00- 13:00 ter plaatse of meenemen
 • Op verkenning en uitstap in de natuur van Faial of Pico: van 12:00/13.00 tot 19.00/ 20:00, afhankelijk van de lengte/duur van de uitstap.
 • Avondmaal rond 19.00 of 20.00, afhankelijk van onze uitstap

Prijs:

Prijs voor deze 10-daagse reis: 1950 euro per persoon

Wat is in deze prijs inbegrepen:

 • Overnachtingen in een mooi landhuis te midden van de natuur op het eiland Faial.
 • Vedic Art Workshop en persoonlijke begeleiding
 • Autohuur voor uitstappen op de eilanden

Wat is niet in deze prijs inbegrepen:

 • Internationale vlucht van en naar de Azoren. Deze boek je zelf maar je krijgt advies en begeleiding na inschrijving. Tap Air Portugal biedt vluchten tussen Zaventem en Horta aan, met overstap in Lissabon. De prijs voor een retourvlucht start vanaf 750 euro.
 • Maaltijden. Het eten op de Azoren eilanden is niet duur (zowel in de winkels als in de restaurants) . Visliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen!
 • Toegangtickets – indien van toepassing – voor de nationale parken, warmwaterbronnen,…
 • Tickets veerboten om tussen de eilanden te reizen
 • Benzineverbruik van de auto – wordt gedeeld onder de groep.
 • Persoonlijke uitgaves (souveniers, …)

Inschrijven & groepsgrootte:

We reizen met een groepje van maximum 6 personen.

Heb je interesse? Vul het volgende formulier in of contacteer me via mail, WhatsApp of telefoon voor 1 juni om je deelname te bevestigen (wacht best niet te lang want de vluchtkosten kunnen verhogen naarmate dichterbij vertrekdatum). Je mag me ook altijd contacteren indien je nog vragen of bedenkingen hebt.

Getuigenis verdiepende reis Azoren 2023:

Deze reis was voor mij een puzzel waar alle stukken samen vielen. Al van het eerste moment dat ik de reis bekeek op FB voel ik een kriebel vanbinnen:”JA, dat wil ik doen!”. Het was een keuze en impuls uit m’n hart en zo bleek werd mijn hart gevuld en beloond door mezelf door hierop helemaal JA te zeggen en me eraan over te geven. Mijn hart resoneerde een volle week, wowwww!!!

De geuren van de essentiële oliën, de manier van mediteren, het naar binnen gaan, de creatieve en intuïtieve uitnodigingen leken allemaal op mijn lijf geschreven.  Van de 1ste tot de laatste dag was ik mee met het verhaal van Vedic Art. En dit niet alleen vanuit het hoofd, maar vooral vanuit m’n hart. Vanuit mezelf. Wat een bijzondere gewaarwording om thuis te komen bij mezelf en zelfliefde te voelen in elke vezel van m’n lijf. 

De 17 principes. .. Ik word er opnieuw stil van. Bij elk principe had ik het gevoel: wow, die komt binnen. De manier hoe Ceciel dit meegeeft met ons voelt zo vrij, open en krachtig. Via je intuïtie creatief aan de slag met de uitnodigingen van Ceciel deed me zoveel deugd, ongelofelijk. ‘Het resultaat doet er niet toe’ was voor mij heel belangrijk, het loslaten daarvan en gewoon doen wat er het eerste in je opkomt. Keuze maken en de mind geen ruimte geven om te gaan overwegen “of je niet beter iets anders zou kiezen”. Op deze manier een keuze maken voelde zo vrij en krachtig aan, en ook gemakkelijker dan gedacht omdat het resultaat er niet toe doet, het proces is waar het om gaat. Dit gevoel neem ik zoo hard mee in mijn dagelijkse leven. Bemin de keuze van je hart. Die is er, en laat je niet doen door je mind die zou beginnen wikken en wegen en er een dilemma van de maken (amai, doe ik zoveel).

Vedic Art heeft mij weer in contact gebracht met mijn liefde voor kleuren, vormen en verbindingen. Heerlijk die inspiratie uit de natuur halen en dan aan de slag met een eigen creatie.

Dit alles in combinatie met een prachtige reis in de Azoren, maakt het een magisch gebeuren. Een hele week beleven in het moment, waar alles binnenkomt, alle zintuigen geprikkeld en gewoon zijn. Cynthia regelde alle uitstapjes tot in de puntjes, en dat was heerlijk om gewoon te kunnen ondergaan, just go with the flow. De prachtige watervallen, de uitzichten op de oceaan, de bossen met gigantische bomen, de bloemen, de kratermeren, de rode woestijnen, warmwaterbronnen, enz… Van elke uitstap viel mijn mond open en kon ik samen met mijn reisgenoten met volle teugen genieten. Van het grote natuurwonder tot de kleine en miniscule plantjes overal onderweg. Heeeeerlijk!

De ruimte die er was om je gevoel te delen, om te luisteren naar impulsen vond ik zo mooi om te herontdekken. Het bracht me dicht bij mezelf, bij wie ik ben en waar ik van geniet.

Deze reis voelde als een verhaal, niet weten waar het zal eindigen, bladzijde per bladzijde, hoofdstuk per hoofdstuk. En op het einde het gevoel van de cirkel die rond is. Wat een happy end hihi. Dit verhaal kwam op het juiste moment in mijn leven. Het was prachtig en ik neem dit verhaal mee in mijn leven.

Ik ben zo dankbaar dat deze reis op mijn weg kwam en dat ik ‘ja’ heb gezegd voor mezelf.  Dankjewel Ceciel en Cynthia om deze reis in combi met Vedic Art in de wereld te sturen, just love it!!

Dikke knuffel, Kim

Verdiepende Reis Azoren – Reisprogramma

3 tem 12 juli 2024

We verblijven 10 dagen op het eiland Faial en gaan ook af en toe met de ferry op ontdekking in Pico.

Vulkaankraters, lavarotsen en natuurbaden op Faial maken het landschap op dit eiland uniek en indrukwekkend. Het wordt ook het “blauwe” eiland genoemd, verwijzend naar de talloze heggen van blauwe hortensia’s. Hier kan je in de omringende oceaan ook vaak walvissen en dolfijnen spotten.  

Pico wordt het ook bergeiland genoemd want hier bevindt zich de 2.351 meter hoge vulkaankegel Pico, de op twee na grootste vulkaan van de Atlantische Oceaan, domineert het landschap op het eiland. Het eiland is ook bijzonder vanwege z’n uitgestrekte vruchtbare lavabodem en de wijngaarden die een indrukwekkend mozaïek van zwarte stenen.

Vedic Art Workshop

We gaan ook op ontdekking naar onze eigen diverse natuur met creatieve uitnodigingen:

Hoe geef ik op unieke wijze en tempo vorm aan mijn leven? Welke mogelijkheden zie ik op dit moment?
Welke passen nu bij mijn natuur en fase in mijn leven? Naar waar wil ik bewegen? Wanneer ben ik in balans, wanneer niet en hoe kan ik balans creëren? Wat wil ik uitdrukken, wat wil er naar buiten ? Waarbij voel ik de push om iets te materialiseren?

Het zijn allemaal vragen die aan bod komen bij het stilstaan bij je eigen natuur. Je kan vrij en zelf kiezen welke je telkens opneemt en welke niet en of je erbij iets wil tekenen of in een andere vorm wil gieten. Het is je eigen vorm(en) durven terug te her- inner- en en ermee op ontdekking te gaan met trial en error als de enige manier om het leven te beleven.

Uitstappen

Op Pico plannen we bezoeken en wandelingen naar o.a.:

 • de Pico vulkaan
 • de kratermeren Lagoa do Capitão, Lagoa do Caiado en Lagoa do Paul 
 • de panoramische uitzichten op Casa da Montanha

Op Faial plannen we bezoeken en wandelingen naar o.a.:

 •  De indrukwekkende vulkaankrater Caldeira do Cabeço Gordo
 • Het zwarte vulkanische landschap bij Capelinhos
 • Walvissen en dolfijnen spotten via een boottocht op de Atlantische Oceaan

Logement

Het landhuis, gelegen in de rustige weelderige heuvels op amper een kilometer van Horta, heeft prachtige uitzichten op de Hortabaai en het nabijgelegen eiland Pico. Het huis heeft 4 kamers en biedt slaapgelegenheid voor 6 mensen. Er is een ruime keuken, woonkamer, 2 badkamers, en wel 2000m2 tuin. We hebben zowel binnenshuis als buitenshuis voldoende ruimte en rust om ons helemaal te verdiepen in ons creatieve proces als on onze omgeving.

Ik nodig je van harte uit om mee op deze prachtige verdiepende reis in de Azoren mee te gaan!

Aarzel zeker niet om mij te contacteren of dit formulier in te vullen indien je graag wil inschrijven of nog vragen hebt!

Lieve groetjes, Ceciel