Astrologie

Astrologie betekent letterlijk: de orde van de sterren en planeten.

Vanuit de aanname dat het universum één is met elk van ons deel en geheel, weet je dat ook de stand van alle sterren en planeten op elk moment een invloed heeft op elk van ons.

Voor sommigen lijkt dat verregaand. Zeker als je dan ook de horoscopen leest in de magazines…. En toch , ook dan voelt er soms iets waar maar niet helemaal.

In de magazines gaan ze enkel de plaats van de zon bekijken op het moment je geboren bent. Ook voor mij was zo’n geboortekaart in het begin een mysterie en iets waar ik niets van begreep. Tegelijk leefde bij mij de vraag: van wat is dat nu? Ook al wist ik dat we echt allemaal samen in dit intelligente bewustzijn zijn en alles op alles invloed heeft.

Elke gedachte , elke emotie, elk gevoel, elke beweging, elke houding in jezelf heeft invloed op jou en jouw welzijn maar ook op het geheel, op elke trilling. En alles is steeds in beweging, zelfs zonder ogenschijnlijke beweging. Alles beweegt vanzelf vanuit een intelligente energie.

De vraag groeide in mij want ergens zit ook weer in astrologie een bewustzijn. Welke dan? Covid tijden gaven me de kans om een opleiding online te volgen. Er was ruimte en de kans bood zich. Ik greep ze.

Onverwacht geraakte ik steeds meer in de ban van deze Goddelijke leela of Goddelijke puzzel waarin ik mezelf weer vanuit andere archetypische kwaliteiten kon bevragen, bekijken en reflecteren maar ik herkende me echt wel in mijn geboortekaart. Net omdat ik gewoon kennis kreeg van de archetypische kwaliteiten kon ik zelf gaan invoelen en kijken. Het werd me niet gezegd.

Ik houd ervan om zelf mijn wezen te doorgronden en hier te voelen wat resoneert en niet. Zo kan ik zelf kiezen welke bewegingen ik vanuit nieuwe intenties kan zetten.

Exact dat is ook mijn intentie met eender welke geboortekaart ik mag bekijken. De puzzel en het bewustzijn dat hierin vervat ligt, te ontrafelen samen met jou. Vanuit de vraag en het verlangen om iets in beweging te zetten die bij jou al leeft.

We bekijken daar niet enkel je zonneteken – je autoriteit en zoals je naar buiten treedt -, maar ook je maanteken – je instinct en dus de weg naar veiligheid en je binnenkant -, en je ascendant – je natuurlijke zijn zonder masker -, als eerste drie belangrijkste tekens.

Vervolgens gaan we kijken naar hoe en waar je je mannelijke energie drijft in je Marsteken en je vrouwelijke energie haar kracht neemt in je Venusteken.

Je Mercuriusteken staat voor je communicatiestijl en je ondernemings – en onderhandelings zin.

Allen staan in tekens en in huizen die op deze manier steeds andere samenwerkingen creëren. Hoe ze zich dan tegenover elkaar verhouden heeft ook weer een invloed op de dynamiek.

Er bestaan geen twee dezelfde geboortekaarten tenzij je op exact dezelfde plaats en moment geboren bent.

Je geboortekaart zegt iets over je mogelijkheden en dynamieken en wat je juist door deze dynamieken kan leren en misschien juist wilt bewust in groeien. Want groei – daarvan ben ik overtuigd- willen we allen diep van binnen steeds.

Ook Saturnus – je innerlijke autoriteit en geweten die groeit met de jaren in wijsheid en mildheid – en Jupiter – je gedrevenheid en kracht om mogelijkheden uit te breiden komen aan bod.

Tenslotte ook je maanknopen: de richting van een soort roeping van je wezen: waarin een dynamiek ligt van waar je kan uit groeien en waar je naartoe kan groeien.

Mogelijkheden

Je kan een schriftelijk verslag vragen met een beschrijving van al deze bovengenoemde: de planeten in al hun tekens en huizen en onderlinge verhouding en dynamieken.

Bijdrage: 75 €

Je kan ook een sessie vragen waarin we deze één voor één bespreken en jij de vragen die in je opkomen tijdens de sessie kan stellen.

Bijdrage: 75 € voorbereiding + 50 € sessie van 1 uur

Je kan er ook voor kiezen om een specifieke vraag te stellen binnen de volgende thema’s: relaties, familiedynamieken, creatiekracht en materie/financiën, gezondheid, groei en zelfontplooiing.

Bij eender welk thema kunnen we enkel gaan voelen en kijken wat jij zelf in beweging kan brengen en wat jou kan ondersteunen.

Je stelt de vraag op voorhand zodat ik me met die focus kan voorbereiden. Dit is sowieso met een sessie erbij zodat jij kan mee voelen en kijken met de informatie en invoelen die ik je geef .

Bijdrage: 75 € voorbereiding + 50 € sessie van 1 uur

Tenslotte volgde ik ook bij Herboplanet – een Italiaans bedrijf die werkt met alchemische spagyrische fytotherapie – een workshop om je te kunnen ondersteunen met de kracht van de natuur in jouw specifieke zijn en dynamieken die spelen vanuit je geboortekaart. Sommige archetypsiche kwaliteiten kunnen sterk aanwezig zijn en sommige minder sterk gepositioneerd staan.

Bijdrage: Voorbereiding: 20 € met duiding welke gemstone voor je geschikt kan zijn en welke posologie als ook de reden. Je kan dan nog steeds zelf kiezen of je deze al dan niet bestelt via mij.

Astrologie & Intuïtief schilderen

Als je graag creatief mijmert en uitdrukt wat je zon, maan, ascendant en alle planeten en tekens voor je betekenen, kan je een namiddag schilderen aanvragen waarbij je schildert volgens de vedische principes.

We bespreken telkens 1 planeet, teken en het huis waarin het staat, als ook de schilderijen of het schrijven hierover dat is ontstaan.

Bijdrage

1 namiddag individueel: van 14.00 tot 16:00 – 100 € voorbereiding inbegrepen van deze ene planeet naar keuze
1 namiddag in groep: van 14:00 tot 17:00 – 75 € voorbereiding inbegrepen van deze ene planeet naar keuze