Ontdek jouw unieke waarden met het model van Barrett

Wat zijn jouw waarden in je leven? Ken je ze? Ben je nieuwsgierig naar wat je waarden zijn en wat dit allemaal over je vertelt?

Je zelfkennis vergroten is voor mij een rode draad.

Waarden zijn onze interne motivaties om iets wel of niet te doen en die ons denken en voelen mee bepalen.

In 2020 heb ik hier twee opleidingen over gevolgd.

Het model van Barrett bracht de waarden in mijn leven in kaart.

Het model is ontstaan vanuit de behoeftepyramide van Maslov en komt overeen met de 7 hoofdchakra’s.

Ik voelde ook hoe sterk die innerlijke waarden doorleven tot in m’n dynamiek in mijn dagelijks leven.

Mijn intentie is steeds om het absolute in me te verbinden met het dagelijkse leven.

Het is weer een andere tool voor mij om concreter te kunnen vatten en opnemen wat op een meer abstract en absoluut niveau in me leeft.

Het creëert een vorm van zichtbaarheid en daadkracht in mijn dagelijks leven .

Het geeft een herkenning, tools en kracht om nieuwe intenties te maken.

Ik vond dit heel waarde-vol en wil dit daarom nu ook graag delen met je.

Hoe werkt het?

Jij kiest je top tien uit een heleboel waarden.

Jij doet dit alleen voor jou en/of je vraagt ook anderen uit je omgeving om dit te doen voor jou: partner, kinderen, vrienden, collega’s etc.

Vanuit die top tien gaan we kijken waar jij op dit moment juist veel nadruk op legt en belang aan hecht in je leven en ook waar je weinig of geen aandacht aan geeft.

We kunnen vandaaruit ook kijken of je op een plek zit die overeen komt met jouw waarden etc.

Je kan blinde vlekken opsporen als ook erkenning voelen voor wat werkelijk deel is van je ware zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden en ik kan je begeleiden in de keuze die op dit moment het meeste past bij je vraag.

Daarnaast begeleid ik je bij het interpreteren van de verzamelde info en analyse van je waarden.

Het kan ook als een uitgangspunt zijn om je zelf verder te ontdekken en te groeien in je mogelijkheden en in het loslaten van illusies of leiden naar andere aanpak zowel in intentie als attitudes als daadwerkelijke acties.

Bij interesse of vragen kan je vrijblijvend contact nemen.


“Ik volgde onlangs de begeleiding omtrents waarden bij Ceciel en vond het inderdaad heel waarde-vol! Het was allereerst heel interessant om te zien welke waarden mijn vrienden en familie mij toekennen, veelal ook waarden waarvan ik eigenlijk zelf nooit bewust was omdat ik ze als vanzelfsprekend ervaar.

Door deze workshop ben ik bewust(er) geworden van hoe ik functioneer in mijn werk en in mijn dagdagelijkse leven. Ik heb mijn valkuilen beter leren kennen en dankzij de begeleiding van Ceciel tools gekregen hoe ik die kan leren vermijden of omzetten tot een kracht. Ik ben ook ontzettend dankbaar om mijn waarden beter te leren kennen en in te zien wat mijn unieke gaves en krachten zijn. Dankzij Ceciel haar duidingen en tools kan ik die bewust inzetten als mijn kracht in mijn werk waardoor ik veel meer flow kan creëren in mijn werk. Dank je wel Ceciel voor deze workshop! Ik merk na 1 week zelfs al het verschil!!” Cynthia