Jezelf Levend Schrijven

Tijdens mijn scheiding begon ik weer te schrijven.

Ik ontdekte dat ik kon contact maken met wat in me leefde door gewoon te leren opschrijven wat er in me opkwam.

Ook leerde ik vragen stellen aan het diepere of hogere in mij, de begeleiding die altijd voorhanden was.

Om contact te maken met die beschouwende en liefdevolle aanwezigheid die weet, die liefdevol inzichten heeft, die me kan begeleiden als ik in een kringloop van denken ben en me kan wijzen op wat echt speelt en leeft en wil naar buiten treden in me.

Ik volgde erna The Artist Way en werd bevestigd in wat dit schrijven me bracht. Ik las boeken over bezielend schrijven en herkende wat ik geleerd had.

Toen kwam ik Vedic Art tegen en was omvergeblazen door het bewustzijn van creatie dat doorheen alles leeft en creëert van de flow van elk zaadje: elke gedachte, elk gevoel, elk idee en hoe dit een eigen proces en dynamiek heeft als je dit leert toelaten.

Ik begon lessen te geven in Vedic Art en voelde de push bij het schilderen om te schrijven want alles, echt alles, volgt deze natuurlijke processen in je leven en als je erover schrijft, word je er nog bewuster van.

Hoe bewuster je wordt van iets, hoe meer je keuze krijgt waar je aandacht en dus energie aan geeft!

Jezelf levend schrijven is daarom ook geïnspireerd door Vedic Art.

Het is een kans om je levenssprankel en creativiteit in al zijn vormen van energie die iets wil omzetten en uitdrukken.

Jij kiest zelf welke uitnodigingen je hierin aanneemt.

Het gaat even zeer over het terug nemen van je eigen autoriteit en voelen wat je echt verlangt uit te drukken,

op jouw manier en in jouw ritme met al wat in jou leeft.

Mogelijkheden:
Individueel (life of online):

Je krijgt om de week of om de 14 dagen een uitnodiging om mee aan de slag te gaan.
Er is een diepe afstemming mogelijk op wat in jou leeft en naar boven wil komen, naar het bewustzijn.

Groepsdynamiek:
Om de week of 14 dagen komt het groepje life of online samen.

Uitleg wordt gegeven over de uitnodiging en wat er geschreven is in de tussentijd wordt gedeeld.

Ieder deelt wat hij /zij wenst te delen.

Er zit een kracht in om jezelf te delen met de ander.

Je bekrachtigt jezelf door het ook uit te drukken hard op waar anderen deelgenoot van worden.

Het is tegelijk leren authentiek jezelf uitdrukken en je veilig voelen hiervoor in een klein groepje.

Maximum 5-tal deelnemers

Deze opleiding wordt op aanvraag gegeven.

 Contacteer mij om samen een geschikte datum te vinden.


Bijdrage: zowel individueel als in groep 50€ per sessie


De cursus Jezelf Levend Schrijven is een heerlijke ontdekkingsreis geweest. Elk thema was niet alleen toepasbaar op het vinden van m’n eigen creatieve schrijfstijl maar ook op m’n dagdagelijks leven.

Het is zo leerrijk geweest en ik heb krachtige lessen en tools meegekregen die me helpen bewuster in het leven te staan. Het heeft deuren naar m’n creativiteit geopend, deurtjes waarvan ik vergeten was dat die er waren. Ik keek uit naar elke les. Zowel om m’n eigen teksten te mogen delen als te mogen luisteren naar de creaties van de groepsleden. Dit schepte een sterke band en ik ben ook heel dankbaar om getuige te mogen zijn van hun ontdekkingsreis en groei, wat heel inspirerend is!

Ceciel gaf, zoals altijd, haar volle aandacht en liefdevolle energie. Haar duidingen en input, net zoals de feedback van het schrijfgroepje, waren enorm inspirerend en motiverend. Ik ben dankbaar dat ik mezelf en m’n eigen schrijfstijl heb mogen herontdekken dankzij deze cursus! Ik beleef het creatieve proces nu op een veel bewustere manier. Het schrijven heeft me inderdaad weer veel meer leven gebracht! Ik merk het niet alleen in m’n teksten maar ook in m’n dagdagelijkse activiteiten. Dank je wel Ceciel voor deze waardevolle cursus en ik wens dat er nog vele mensen hiervan mogen en kunnen genieten, inclusief mezelf, want ik kijk al uit naar de vervolgcursus!– Cynthia

***

Ceciel,

Dank u om mij uit te nodigen om dit traject mee te volgen.
Ik ben geen schrijfster,dat is niet mijn eerste uitlaadklep, maar ben heel dankbaar dat ik meedeed omdat ik wel heb kunnen voelen/merken dat het schrijven me wel deugd deed, terwijl ik dar vroeger eerder afwijzend/weigerend tegenover stond. Ik vond dat iets opschrijven het nog feller en echter deed zijn, en dat is ook zo, maar het is ook een feit dat ik het daarna gemakkelijker achter mij kan/kon laten, het kon laten zijn wat het was en minder nog meedroeg in mijne “rugzak”.

Het schrijven heeft me ook dichter bij mij gebracht. Bij het schrijven, zijn die emoties veel duidelijker en doordat het over een langere periode gaat, is er ook meer tijd om dat allemaal te laten bezinken, indringen/verwerken en dat is nodig. 1 keer om de 14 dagen is dus ideaal, vond ik. Het is ook fijn om de andere mensen in het groepje meer te leren kennen en er wordt zo een warme vriendschap gesmeed met veel openheid, begrip, genegenheid en samenhorigheid.

Uw uitleg was altijd duidelijk en gij kunt (hebt) altijd heel goed geluisterd naar ons verhaal/ons delen. Gij kunt perfect de vinger leggen op het belangrijke deel/punt in het verhaal en duidt dit dan zonder enig oordeel, met veel inlevingsgevoel, begrip en humor. Gij blijft ook echt uzelf ondertussen en kunt perfect switchen tussen de verschillende persoonlijkheden. Ge geeft ook uw cursussen zo opdat de anderen het ook voor zichzelf leren doen, niet opdat zij u blijvend nodig zouden hebben. – Mariël