Sjamanisme

Ooit begon ik vanuit een onbewust en bewust verlangen aan een tweejarige opleiding sjamanisme bij Frank Coppieter en Kathy Melcher.

Het bewuste verlangen was de intentie om te leren functioneren in een groep omdat ik me liever onzichtbaar maakte in groep. Wat echt in schril contrast staat met mijn delen in een 1 op 1 gesprek en mijn breed en diep vlak van kijken in de groep.

Nog steeds is dit een uitdaging en een uitnodiging.

Het onbewuste is zeker wat ik voelde tijdens de sessies en iets totaal nieuw aanboorde dat er tegelijk altijd al was. Klanken die me spontaan en natuurlijk openen voor verschillende dimensies en niveaus tegelijk.

Dit ontdekte ik echt bij mijn eerste groepssessie die ik ontving.

Vanuit de beginnersmind, helemaal niets verwachtend, kreeg ik werkelijk een lichtervaring.

Ik voelde als de hele sessie voorbij was en alles terug stil werd – ervoor was het ook heel overweldigend voor mij –  elke cel apart verlichten en open worden of zelfs bijna transparant over mijn hele lichaam.

Het opende zich vanzelf.

Ik had al wat jaren meditatie achter de rug waar ik juist mijn focus leerde richten. Hierbij ontdekte ik de kracht van toelaten.

Waar meditatie de twee combineert: focus en dan toelaten dat de energie die de aandacht volgt iets verandert aan je stroom in je als je dit ook leert toelaten… gebeurde dit nu volledig in de overgave van toelaten van klank die opent.

Dus als eerste zie ik bij het sjamanenpad het ontdekken van de kracht van klank….

Het is ook een pad van vertrouwen.

Leren vertrouwen op de intelligentie van je wezen en van het universum en alle hulp die voorhanden is om je kern of eigen meester en intuitie te leren voelen en waarnemen en dit contact steeds te verdiepen.

We gaan hier ook op ontdekking hoe je dit kan doen.

Samen contact leggen met klank en met krachtdieren en gidsen of natuurelementen .

We leren voornamelijk door het zelf te ervaren en voelen, dus we gaan gewoon samen oefenen en uitproberen en het verschil voelen voor en na.

We leren intenties uitspreken voor een sessie en leren deze meenemen naar ons dagelijkse leven.

We leren openstaan voor wat zich aandient en wil gezien en gehoord en gevoeld worden vanuit je onbewuste.

We leren toelaten dat dit elk moment anders is en bij iedereen anders kan functioneren.

We leren onszelf daarin beter kennen en op een diep niveau accepteren en zelfs begrijpen waarom dit juist op die manier voor jou juist helemaal afgestemd op je diepere zijn zo functioneert.

Of we leren allemaal andere dingen die op dat moment voor jou belangrijk zijn.

We laten de puzzel zich tonen en die heeft voor iedereen een andere vorm en ander tijdperspectief, andere kleur en emotie.

We leren ja zeggen aan ieders eigenste vorm en die deel van het geheel te laten zijn.

Data

 Aanvang is eind September:

  • vrijdag 30 september
  • vrijdag 29 oktober
  • vrijdag 26 november

De data voor 2023 komen nog in nog mogelijke samenspraak .

We bouwen voort maar vanuit een diep besef en vertrouwen dat alles een reden en eigen creatiekracht heft kan het ook afzonderlijk gevolgd worden.